Als ik met jou en je paard werk, dan gebruik ik het Saddlefit4life® protocol gebaseerd op wetenschappelijke methodes en metingen om een zadel aan te passen op het paard. Dit is niet alleen stilstaand ( statisch )maar ook in beweging (dynamisch). De analyse is gebaseerd op bevindingen van veeartsen over Equine biomechanics en hoe een zadel invloed heeft op de beweging van paard en ruiter. We leggen er ons op toe om paard en ruiter te beschermen van langetermijnbeschadiging door een slecht passend zadel. We nemen ook in onze bevindingen mee de verbinding tussen zadeldesign en de anatomie van de ruiter in onze zadelconsultatie. Gedurende een zadelconsult leggen we je uit hoe een ergonomische fit effect kan hebben op het verbeteren van het comfort van paard en ruiter. Ook belangrijk is dat we zenuwen,spieren, ligamenten, kraakbeen en skelet beide systemen beschermen.

Saddlefit4lfe® evaluatie

• Opmeten van je paard met 3 verschillende tools
• Een evaluatie van je paard zijn basis anatomie
• Aantonen waar het zadeldraagvlak is
• Opmeten van je huidig zadel (als je er één hebt)
• Opmeten van ruiter
• Een evaluatie van hoe je huidig zadel is voor jouw persoon
• Een evaluatie van hoe je huidig zadel past op je paard
• Een evaluatie over hoe het zadel en ruiter past in beweging
• Overleg van wat de bevindingen zijn inclusief het stofpatroon

Na overleg met jou bekijken we je mogelijkheden.

Als je zadel de 36 checkpunten heeft doorstaan dan zit je goed en ben je klaar om verder te gaan. Je ontvangt je evaluatierapport. Mocht blijken dat er een aanpassing nodig is dan is dit in overleg met jou.

Ben je een nieuwe klant :

Als je een nieuwe klant bent, hou er dan rekening mee dat de eerste consultatie 2u tot 2u30 in beslag kan nemen omdat we je veel informatie meegeven. Deze informatie is noodzakelijk om nadien zelf te kunnen beoordelen of je zadel al dan niet correct past op je paard. We bespreken ook de dynamisch fit (paard in beweging) en het stofpatroon. Ben je onbekend met onze zadellijn dan is dit zeker een kans om hier kennis mee te maken en het verschil te voelen als het zadel is aangepast aan jouw paard. Ik help je mee om te kiezen welk model voor jouw en je paard specifiek nodig is. Er is zeker geen aankoopverplichting, je bent alleen maar een nieuwe ervaring rijker!

Ben je een bestaande klant :

Als bestaande klant van Zadelpunt en je wenst een checkup voor je zadel dan meten we je paard, je zadel en jouw opnieuw alsook de dynamische fit. Op die manier kunnen we vergelijken met de vorige consultatie hoeveel je paard veranderd is. Daarna overleg ik met jou wat er eventueel aangepast moet worden.

Klaar om te starten:

Veel informatie om te verwerken? Wel, gelukkig voor jou hoef je dit allemaal niet te onthouden. Bovendien dit is waarvoor ik er ben. Neem gerust contact met me op, ik behandel je vraag zo snel mogelijk zodat je snel weer verder kan.

Contacteer me