Hallo,
Ik ben Ingeborg Taffijn en graag zou ik met jullie mijn verhaal willen delen ivm mijn zoektocht naar
zadelpunt.

Op de productpagina vindt u alle producten die wij verkopen.

Mijn verhaal

Mijn interesse in zadels begon al van toen ik op manege les zat, ik was toen 17 jaar. De zadels waren hard en mijn benen kon ik niet stil en onder mij houden. Al gauw kocht ik met mijn “eerst” verdiende centjes een zadel alvorens ik een paard had. Deze had ik gewoon in de ruiterhandel gekocht zonder er verder bij na te denken. Het zadel zat zacht maar mijn beenprobleem was er nog niet mee opgelost. Ik dacht bij mezelf dit komt gewoon door mijn onervarenheid, ik moet gewoon nog wat meer oefenen ! Zo gezegd, zo gedaan….ik oefende me te pletter volgde nog meer lessen en kocht mij een eigen paard. En wat dacht U …..was het dan opgelost? Neen ik kreeg er nog rug-en bekken problemen erbij. Dit kon toch niet verder ?

In 2007 nam ik een beslissing die heel wat verandering in mijn leven zou brengen. Ik schreef me in voor een 3jarige MSFC (Master Saddle fitter Consultant) zadelmakersopleiding in Nederland. Tijdens mijn opleiding die ik, met succes, afrondde leerde ik veel over zadels. In het praktijkgedeelte leerde ik om handgemaakte hoofdstellen te maken, zadels te repareren en correct op te vullen. Het liep allemaal als een treintje tot er plots een kink in de kabel kwam. In 2010 onderging ik een dubbele herniaoperatie. Dit was voor mij een keerpunt, ik had al zoveel geïnvesteerd om een oplossing te vinden voor mijn rugproblemen en dan dit… niet meer kunnen rijden ! Dit ongeluk werd ook een beetje mijn geluk. Inderdaad, per toeval, alsof het op mijn pad moest komen kwam ik in contact met meesterzadelmaker Dhr. Jochen Schleese. Ik reisde naar Canada waar ik een uitgebreide opleiding volgde als
zadelergonoom. Eerst ging ik voor een week gaan maar het werd al gauw drie maanden. In Canada behaalde ik mijn Saddlefit4life diploma en werd ik een gecertifieerd zadelergonoom. Tijdens deze opleiding besefte ik dat er voor mij een nieuw wereld open ging. Het besef dat ik niet alleen mezelf ging kunnen helpen maar ook anderen was een reële openbaring . Ruiters met hetzelfde probleem zou ik kunnen helpen. Eindelijk, ik kon mijn benen stil en op hun plaats houden zonder rug noch bekken problemen. Het was zo’n fantastisch gevoel.

In 2013 startte ik met ZADELPUNT en vandaag, anno 2017 kan ik jullie mijn nieuwe website voorstellen, nl iTZP feel the difference (staat voor ingeborg Taffijn Zadelpunt / www.zadelpunt.be). Tijdens mijn lange zoektocht naar “wat ik in het leven wou doen” heb ik heel veel steun gekregen van mensen rondom mij, maar vooral ook van de paarden en de verhalen van hun eigenaars die ervoor gezorgd hebben dat ik steeds op zoek ben gegaan naar antwoorden. De vragen, antwoorden en ervaringen van anderen zijn voor mij de drijfveer geweest om steeds verder te gaan en te zoeken naar oplossingen. Want wat is het allerbelangrijkste…..juist het welzijn van paard en ruiter. Ervoor zorgen dat paard en ruiter in de juiste balans/harmonie verder kunnen. Heb je ook problemen dat je moeilijk opgelost krijgt? Neem gerust contact op. Wie weet gaat er voor jou ook een nieuwe wereld open en kan ik je verder helpen met je probleem! Zeker doen !

connecties